El Bosc de la Massana s’uneix a l’ACCAC

La casa de colònies del municipi de Vilablareix ja forma part de la prop de noranta instal·lacions juvenils que treballen per enfortir el sector.

Ubicada entre boscos, terrenys de cultiu i fruiters, a 5 km de Girona, dins el terme municipal de Vilablareix, es troba la casa de colònies El Bosc de la Massana, que recentment s’ha associat a l’ACCAC.

Aquesta nova instal·lació juvenil de l’Associació compta amb un allotjament amb 76 places i disposa d’uns exteriors amplis i segurs. La finca està totalment ballada i té una superfície de 15.000 mamb dos boscos d’alzinars, piscina i camps d’esports. L’equip directiu de la casa, és jove, sòlid i consolidat.

Amb aquesta nova incorporació, l’ACCAC ja compta amb 83 instal·lacions associades, que creuen en la importància del treball col·lectiu i que s’uneixen per reclamar el reconeixement del sector i reivindicar la seva activitat com a recurs educatiu.

Us deixem l’enllaç d’on hem tret l’article:

https://www.e-colonies.cat/noticia/1783

 

El Govern aprova el Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica

La nova normativa, pionera a Europa, treballarà per impulsar la implantació de projectes empresarials estratègics i eliminar càrregues administratives.

El Consell Executiu ha aprovat el Projecte de llei de facilitació de l’activitat econòmica, amb l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica, establint els criteris i instruments per fer més àgil i eficient la relació entre les administracions catalanes i les empreses i emprenedors. Es tracta d’una regulació pionera a Europa en l’àmbit de l’activitat econòmica, ja que farà possible l’aplicació del principi “Only Once” que impulsen les directrius de la Unió Europea integrant els tres nivells d’administració (català, local i estatal).

Aquesta normativa beneficiarà 564.000 empreses i  362.000 autònoms (el 89% de les empreses i el 91% dels autònoms) i suposarà un estalvi de 38,4 milions d’euros anuals per als agents empresarials beneficiats. Una altra de les novetats de la futura llei és la creació d’una “autopista administrativa” per a projectes empresarials “estratègics”, afavorint la implantació d’empreses amb valor afegit i presència tecnològica, especialment els que impliquin inversions productives preferentment en l’àmbit industrial i logístic.El text, que iniciarà ara la seva tramitació parlamentària, preveu mesures per reduir les càrregues burocràtiques, minimitzant la intervenció administrativa; ofereix serveis proactius a l’empresa, basats en la gestió i l’anàlisi de les seves dades; i estableix un nou model de relació entre l’empresa i les administracions. Aquest nou model de relació es fonamenta:

 • la confiança mútua.
 • la relació digital per defecte.
 • l’aportació de dades una única vegada.
 • l’eliminació de les càrregues administratives innecessàries.
 • l’estandardització dels procediments.
 • la celeritat en la tramitació.
 • la transparència.
El projecte, que dóna continuïtat a la Finestreta Única Empresarial (FUE), és fruit d’un treball col·laboratiu del Departament d‘Empresa i Coneixement amb representants dels diferents agents econòmics implicats, organitzacions empresarials i sindicals, cambres de Comerç, col·legis professionals, gremis, empresaris i autònoms, i amb representants del món local.
Us deixem l’enllaç:

El contacte regular amb la natura és clau per millorar la salut i l’estat d’ànim

Els estudis científics associen l’entorn natural amb nombrosos beneficis per a la salut física i mental, tant en adults com en joves i infants.

Els espais verds com parcs urbans, jardins i boscos, i els espais blaus, rius, llacs, platges, etc. són el millor escenari per gaudir del temps de lleure. Aquests indrets permeten fer activitat física, relaxar-se i recuperar-se de l’estrès, a més d’aprendre coses noves, compartir temps amb la família i els amics, i companys d’escola. Per tal de potenciar l’entorn i els seus beneficis, el Pla interdepartamental i intersectorial de salut pública 2017-2020 entesa com una de les àrees d’actuació prioritàries.
font: Projecte boscos de muntanya | gencat.cat
Els factors relacionats amb el medi ambient, com la qualitat del aire o la proximitat als espais naturals, tenen un pes de més del 20% sobre l’estat de salut i la mortalitat de les persones.

Realitzant activitats en contacte amb la natura s’aconsegueix:
 • millorar l’estat d’ànim.
 • augmentar l’autoestima.
 • dormir millor.
 • augmentar el temps d’activitat física.
 • prevenir malalties i envellir amb més salut.
S’ha quantificat que l’impacte en salut de l’activitat física recomanada, remarcant que una caminada vigorosa de 30 minuts en un entorns natural, 5 dies a la setmana, pot reduir el risc d’atac cardíaca i d’accident cerebrovascular un 20-30%, el de diabetis un 30-40%, el de fractures de maluc un 36-68%, el de càncer de budell un 30%, el de càncer de mama un 20% i el de depressió i demència un 30%.
Quins beneficis aporta en infants i joves?
En el cas dels infants, el contacte amb la natura fomenta el joc actiu, un element valuós per evitar el sobrepès i l’obesitat i per millorar les habilitats motores, com ara la coordinació, l’agilitat i l’equilibri. L’evidència científica també associa l’exposició a espais verds durant la infància a importants beneficis en la funció cognitiva: milloren la capacitat d’atenció i la memòria i fomenten, a més, l’aprenentatge. De fet, l’educació en contacte amb la natura potencia el rendiment acadèmic, la creativitat i l’esperit crític.
El contacte amb la natura també té efectes positius en el desenvolupament emocional i social dels infants i joves: els permet guanyar autoestima i autoconfiança per fer front els reptes del futur, redueix l’estrès i l’agressivitat, promou el control dels impulsos i millora les habilitats socials. Aquests nens i nenes tendeixen a desenvolupar estils de vida més saludables durant l’edat adulta, mostren una actitud més respectuosa amb el medi ambient i són més conscients de la importància del desenvolupament sostenible.
Us deixem l’enllaç:

A RESERVALLEURE tenim un ampli ventall de possiblitats, tan si ets una escola, un esplai/cau, una entitat, empresa, grup familiar.
Entra al nostre web i fes-nos una sol·licitud de reserva.
Trobarem la casa que busques sense cost extra.

SOM-HI